Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Pulled pork

Gör så här:

Finhacka lök och vitlök. Blanda löken med ketchup och kryddor och gnid in köttet med blandningen. Låt stå i kylen i en timme. Ta ut och salta köttet, bryn det i en gryta med lock som tål att stå i ugnen. Häll i vinäger och vatten. Lägg på locket och sätt in i ugnen på 125° i ca 5 timmar. Det är klart när du kan ”dra isär” köttet med hjälp av en gaffel. Riv ner hela köttbiten med gaffel, blanda med marinaden och smaka av med salt och peppar. Servera med BBQ-sås, bröd och coleslaw.

Tillagning och förvaring

Några korta anvisningar och små tips för ett lyckat resultat inför, under och efter tillagning.

  • tidCa 6,5 tim
  • portioner6 pers
  • grytaGryta
  • frysaJa

Ingredienser

4 personer

  • Fläskkarré 1 kg
  • Gul lök 1 st
  • Vitlöksklyftor 2 st
  • Ketchup 3 msk
  • Rökt paprikapulver 2 msk
  • Spiskummin 1 msk
  • Cayennepeppar 1 tsk
  • Vatten ½ dl
  • Röd- eller vitvinsvinäger ½ dl
  • Matolja
  • Salt & peppar

Smaken

Fläskkarrén sitter mellan huvud och kotlettrad. Karrén hittar du i butik både hel och i skivor (med eller utan ben).

Relaterade produkter du finner i butik

Fläskkarré Fläskkarrén sitter mellan huvud och kotlettrad. Karrén hittar du i butik både hel och i skivor (med eller utan ben). Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda...

Mer om Fläskkarré i bit