Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Het chiligris med ananassallad

Gör så här:

Mixa chilisorterna till ett pulver och gnid in i köttet tillsammans med salt. Låt ligga och dra i 15- 20 minuter. Grilla på låg värme till en innertemperatur på 62°. Under tiden köttet ligger på grillen blanda samman alla ingredienser till myntayoghurten. Skär alla ingredienser till salladen i olika storlekar, smaka av med salt, olivolja och lime. Servera med nyklippta örter och cashewnötter.

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

Tillagning och förvaring

Grilla på låg värme till 62° innertemperatur för ett saftigt kött. Glöm inte att låta köttbiten vila en stund innan servering.

  • tidCa 2 tim
  • portioner6 pers
  • grillaGrilla
  • frysaJa

Ingredienser

6 personer

  • Fläskytterfilé 1 kg
  • Ancho chili 1 st
  • Chipotle chili 1 st
  • Pequin chili 3 g
  • Torkade chiliflakes 3 g
  • Salt 20 g
  • Cashewnötter 50 g
  • Nyklippta örter 100 g
  • MELONSALLAD
  • Vattenmelon ¼ st
  • Ananas ½ st
  • Galiamelon ½ st
  • Granny smith äpple 1 st
  • Granatäpple ½ st
  • Röd chili i ringar 1 st
  • Koriander, strimlad 20 g
  • Persilja, strimlad 20 g
  • Vårlökar 4 st
  • Lime, juice & zest (finrivet skal) 2 st
  • Salt & svartpeppar
  • Olivolja
  • MYNTAYOGHURT
  • Yoghurt 2 dl
  • Mynta, strimlade blad 4 kvistar
  • Lime, juice & zest 1 st
  • Salt