Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Wok med fläskkarré, broccoli och ingefära

Gör så här:

Strimla fläskkarrén. Skär salladslöken och vitlöken i tunna skivor. Skölj broccolin och skär bort änden på stjälken. Skär sedan stammen i tunna strimlor och dela ner i huvudet i mindre buketter. Hetta upp oljan och börja fräsa köttet, vitlöken och broccolistrimlorna. När fläskkarrén är brynt tillsätt salladslöken, broccolibuketterna, ingefäran, chilin, sojan, honungen, limeskalet och saft. Fräs tills broccolin är mjuk med lite kärna. Vänd ner böngroddarna. Smaka upp med salt och peppar.

Servera woken med ris eller nudlar.

Ingredienser

4 personer

  • Fläskkarré 600 g
  • Rapsolja 2 msk
  • Vitlöksklyftor 3 st
  • Salladslökar 3 st
  • Broccoli, huvud 1 st
  • Ingefära, riven 2 msk
  • Röd chili, strimlad 1 st
  • Soja ½ dl
  • Honung 2 msk
  • Lime, saft + skal 1 st
  • Böngroddar 100 g
  • Salt & peppar
  • Nudlar eller ris

Smaken

Fläskkarrén sitter mellan huvud och kotlettrad. Karrén hittar du i butik både hel och i skivor (med eller utan ben).

Relaterade produkter du finner i butik

Fläskkarré Fläskkarrén sitter mellan huvud och kotlettrad. Karrén hittar du i butik både hel och i skivor (med eller utan ben). Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda...

Mer om Fläskkarré i bit