Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Schnitzel med tryffelmajonnäs

Gör så här:

Börja med att blanda ihop majonnäsen, för hand eller med elvisp. Vispa äggulor med citronsaften, senap och salt. Tillsätt oljan under ständig vispning först droppvis sedan i en jämn stråle. Smaka av med citron och riven tryffel (alt. tryffelolja) och eventuellt mer salt. Låt stå och dra i kyl, minst en timme.

Banka ut köttet till tunna schnitzlar, vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek schnitzlarna gyllene i rikligt med olja och avsluta med en klick smör.

Servera med citron, tryffelmajonnäs och gärna pommes frites.

Tillagning och förvaring

Några korta anvisningar och små tips för ett lyckat resultat inför, under och efter tillagning.

  • tidCa 45 min
  • portioner4 pers
  • stekaSteka
  • frysaJa

Ingredienser

4 personer

  • Benfri kotlett 4 st á 160 g
  • Mjöl 1 dl
  • Ägg 2 st
  • Panko (japanskt ströbröd) 3 dl
  • Salt & svartpeppar
  • Matolja och smör till stekning
  • MAJONÄS
  • Äggulor 2 st
  • Dijonsenap 1 msk
  • Citronsaft 1 msk
  • Matolja 2,5 dl
  • Gotländsk tryffel eller tryffelolja 1 tsk
  • Salt

Smaken

Kotlettraden hittar man längs grisens rygg mellan karré och rostbiff och den kan styckas med eller utan ben. Fläskhare eller ytterfilé kallas den om den är utskuren och renputsad. Ytterfilén har ofta en filélik form, genom att man delar den på längden. Kotletten är mager och tillaggas därför bäst i ugn.

Relaterade produkter du finner i butik

Fläskkotlett benfri Kotlettraden hittar man längs grisens rygg mellan karré och rostbiff och den kan styckas med eller utan ben. Fläskhare eller ytterfilé kallas den om den är utskuren och renputsad....

Mer om Fläskkotlett benfri