100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Gris

Schnitzel med tryffelmajonnäs

animal icon
Gris
fork icon
4 portioner
clock icon
Övrigt
En bricka med schnitzel och somrigt grillade citroner

Vår produkt

Flaskkarre i vakuumförpackning

Fläskkarré

Fläskkarrén sitter mellan huvud och kotlettrad. 

Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda med salt och peppar. Bryn sedan köttet hel eller i skivor i smör och olja. Stek i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 75 grader. Vila köttet innan servering.

Ingredienser

  • 4 st á 160 g fläskkarré
  • 1 dl mjöl
  • 2 st ägg
  • 3 dl panko (japanskt ströbröd)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Matolja och smör till stekning
  • Majonnäs
  • 2 st äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • 2,5 dl matolja
  • 1 tsk gotländsk tryffel eller tryffelolja
  • Salt

Gör så här

    1. Börja med att blanda ihop majonnäsen, för hand eller med elvisp. Vispa äggulor med citronsaften, senap och salt. Tillsätt oljan under ständig vispning först droppvis sedan i en jämn stråle. Smaka av med citron och riven tryffel (alt. tryffelolja) och eventuellt mer salt. Låt stå och dra i kyl, minst en timme.
    2. Banka ut köttet till tunna schnitzlar, vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och slutligen i panko.
    3. Stek schnitzlarna gyllene i rikligt med olja och avsluta med en klick smör.
    4. Servera med citron, tryffelmajonnäs och gärna pommes frites.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander