Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Lövbiff med råstekt sparrispotatis

Gör så här:

Skiva potatisen på längden i tunna skivor, stek den gyllene i olja och avsluta med 50 g smör, smaka av med salt och peppar. Riv pepparrot. Salta och peppra köttet och stek det hastigt på varje sida i en het panna. Bryn resten av smöret och slå det över köttet vid servering.

Tips! Perfekt mitt i veckan middag när man kommer hem från jobbet och vill äta något gott som går väldigt snabbt att laga. Ca 20 minuter.

Tillagning och förvaring

Några korta anvisningar och små tips för ett lyckat resultat inför, under och efter tillagning.

  • tidca 20-30 min
  • portioner4 pers
  • stekaSteka
  • frysaJa

Ingredienser

4 personer

  • Lövbiff av innanlår 8 skivor á 100 g
  • Äggulor 4 st
  • Pepparrot 1 stor bit
  • Smör 250 g
  • Sparrispotatis 700 g
  • Persilja
  • Matolja
  • Salt & svartpeppar

Smaken

Lövbiff är innanlår skivat i tunna skivor. Innanlåret sitter på lårets insida och består av två muskler som sitter tätt ihop.

Relaterade produkter du finner i butik

Lövbiff Lövbiff är innanlår (sitter på lårets insida) och är skuret i tunna skivor. För att tillaga lövbiff kan du krydda köttet och steka i olja ca ½ minut per sida...

Mer om Lövbiff