Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Lammrostbiff med kantareller

Gör så här:

Skala och skär ner rotsellerin i tärningar, sjud dessa mjuka under lock i en kastrull med mjölken och lagerbladet. Salta, peppra och bryn rostbiffen i het stekpanna i olja och avsluta med lite smör. Sätt in köttet i ugnen på 100° tills det har 56° i innertemperatur, för medium. Ta ut och låt vila några minuter innan du skär upp köttet. Häll bort mjölken och lagerbladet från rotsellerin och mixa sedan rotsellerin helt slät med crème fraiche, färskost och smör. Smaka av med salt. Pilla loss majskornen från majskolven. Stek svampen i olja i en stekpanna och lägg i majsen, avsluta med smör och smaka av med salt och peppar. Lägg i örter, hackad vitlök och lökringarna precis innan servering.

Tips! Använd stektermometer, stek på lägre temperatur och låt köttet vila efter tillagningen.

Ingredienser

4 personer

  • Lammrostbiff 600 g
  • Kantareller 300 g
  • Färsk majskolv 1 st
  • Klyfta vitlök, finhackad 1 st
  • Schalottenlök i ringar 1 st
  • Blad rosmarin, finskurna 15 st
  • Kruka vattenkrasse ½ st
  • Kruka gräslök, finskuren ½ st
  • Olivolja
  • Salt & svartpeppar
  • ROTSELLERICRÉME
  • Rotselleri 500 g
  • Lagerblad 1 st
  • Crème fraiche 2 dl
  • Mjölk 2 dl
  • Färskost 100 g
  • Smör 50 g

Smaken

Lammrostbiffen är en ministek som äts på samma vis som vanlig lammstek.

Relaterade produkter du finner i butik

Lammrostbiff Lammrostbiffen är en ministek som äts på samma vis som vanlig lammstek. Lammrostbiffen passar bäst att helstekas i ugn med en innertemperatur på 57 grader (rött kött), 65 grader...

Mer om Lammrostbiff