Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Köttbullar i tomatsås med spagetti

Gör så här:

Blanda ströbröd och mjölk och låt dra ca 10 minuter. Blanda ner nötfärsen och ägg, smaka upp med salt och peppar. Gör gärna ett stekprov innan du rullar köttbullar för att se att den har rätt smak. Rullar stora köttbullar och stek i smör.

Tomatsås: Finhacka löken och vitlöken och fräs i lite olja utan att få färg. Tillsätt tomater och tomatpuré och mixa, det ska inte bli en helt slät sås, lite bitar ska finnas kvar. Ge såsen ett uppkok och vänd ner 1 dl parmesan, salta och peppra. Blanda tomatsåsen med köttbullarna.

Servering: Koka pastan och lägg på ett fat. Slå över köttbullar med tomatsåsen. Avsluta med att strö över sen sista parmesanen och basilikablad. Vill du kan du också ringla över lite mer olivolja och lite extra peppar.

Ingredienser

4 personer

  • Nötfärs 600 g
  • Ströbröd 2 msk
  • Mjölk 1 dl
  • Ägg 1 st
  • Salt & peppar
  • Smör
  • TOMATSÅS
  • Krossade tomater 1 burk
  • Tomatpuré 1 msk
  • Gul lök 1 st
  • Vitlöksklyftor 2 st
  • Olivolja 3 msk
  • Salt & peppar
  • Parmesan, riven 1 ½ dl
  • Spagetti eller annan pasta 4 portioner
  • Basilika

Smaken

Med nötkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god nötfärs. Vår nötfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter där man vill åt en tydlig köttsmak. Exempelvis köttfärssås och gryträtter.

Relaterade produkter du finner i butik

Nötfärs Med nötkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god nötfärs. Vår nötfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter där man vill åt en...

Mer om Nötfärs