Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Entrecote med Covréeost

Gör så här:

Ta ut köttet så att det är rumstempererat när du sätter igång att grilla. Koka upp vatten smaksatt med socker och salt i en kastrull. Lägg i rödbetorna och koka tills dem är mjuka. Salta och peppra köttet. Se till att grillen är ordentligt het, lägg på köttet och grilla 2-4 minuter per sida, låt det vila i folie eller ligga en stund på den svala sidan av grillen innan du serverar. Lägg nu även rödbetorna på grillen. Blanda samman ingredienserna till vinaigretten, smaka av med socker, salt och peppar. Lägg upp allt på ett stort fat med köttet i botten, betor, smulad ost, cashewnötter och krasse, ringla slutligen över vinaigrette. Servera med krispig sallad. Smaklig måltid!

Tips! Koka alltid rödbetor med skalet på för att behålla smak och färg, skala betorna under rinnande vatten med händerna så åker skalet av lättare. Om Covrée: Covrée är en ost från Stafva gård gjord på komjölk, men smakar som en getost då man syrar och tillverkar den med samma metod som för getost. Det går bra att använda chèvre om man inte får tag på Covrée.

Tillagning och förvaring

Se till att få upp en ordentlig hetta i grillen innan du lägger på köttet. Grilla 2-4 minuter per sida.

  • tidCa 30 min
  • portioner4 pers
  • grillaGrilla
  • frysaJa

Ingredienser

4 personer

  • Entrecote 4 skivor á 180 g
  • Primörrödbetor, med lite blast 20 st
  • Covrée i bitar, (en härlig ost från Gotland) 1 rulle
  • Cashewnötter 1 dl
  • Vattenkrasse
  • VINAIGRETTE
  • Honung, flytande 2 msk
  • Balsamicovinäger 1/2 dl
  • Schalottenlök, finhackad 1/2 dl
  • Olivolja ½ dl
  • Strösocker
  • Salt & svartpeppar

Smaken

Högreven sitter i entrecôtens förlängning upp mot halsen och lämpar sig bra för mustiga långkok med djupa smaker. Köttet innehåller många hinnor, bindväv och insprängt fett vilket ger både fantastisk smak och konsistens. Styckdetaljen kan stekas hel i ugn men bör bindas upp för bästa resultat. Välmarmorerad högrev kan skivas och grillas likt en entrecôte.

Relaterade produkter du finner i butik

Högrev Högreven är ett framdelskött som är utstyckat från halsen och sitter på djurets skulderparti mellan entrecôte och hals. Högreven passar till grytor, stekar och wok. Högreven passar även till...

Mer om Högrev