Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Grillade revben med tomatsallad

Gör så här:

Koka upp och sjud köttet mört i lättsaltat vatten i ca 2 timmar. Skär tomaterna och gurkan i olika stora skivor och dela vissa i hälften för att få olika former. Blanda med övriga ingredienser till en härlig sallad, smaka av med lime, olivolja, salt och peppar. Lägg alla ingredienser till Mojo rojo i en matberedare utom oljan och mixa slätt. Häll försiktigt i oljan, först droppvis och sedan i en jämn stråle till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt och vinäger. Dela köttet mellan benen, glasera/pensla med barbequesåsen. Grilla på medelvärme tills köttet får en fin karamellisering runt om. Servera med gott bröd.

Tillagning och förvaring

Koka köttet mört och avsluta en vända på grillen för en härligt krispig yta.

  • tidCa 5 tim
  • portioner4 pers
  • grytaGryta
  • grillaGrilla

Ingredienser

4 personer

  • Revben 1 kg
  • Salt och svartpeppar
  • Barbequesås 1 dl
  • TOMATSALLAD DE LUXE
  • Tomat, gärna av olika sorter 400 g
  • Tomatillo (stor grön physalis, eller handfull små physalis) 4 st
  • Små röda steklökar 4 st
  • Delikatessgurkor 2 st
  • Vårlökar, i ringar 2 st
  • Basilika 1 kruka
  • Fetaost 100 g
  • Kokt matvete 100 g
  • Rostade solrosfrön 100 g
  • Röd chili, i ringar ½ st
  • Salt & svartpeppar
  • Olivolja
  • Lime, juice & zest (finrivet skal) 2 st
  • MOJO ROJO
  • Äggula 1 st
  • Röda grillade paprikor 2 st
  • Rödvinsvinäger 1 msk
  • Vitt bröd 30 g
  • Spiskummin 2 tsk
  • Vitlöksklyfta, riven 1 st
  • Röd chili ¼ st
  • Matolja 2 dl
  • Salt

Smaken

Revbensspjällen styckas från grisens bröstkorg och delas in i tunna och tjocka spjäll. De tjocka blir oftast saftigare.

Relaterade produkter du finner i butik

Revbensspjäll Revbensspjällen styckas från grisens bröstkorg och delas in i tunna och tjocka spjäll. De tjocka spjällen har hög fetthalt och är ofta knäckta för att lättare kunna delas. De tunna revbenen...

Mer om Revbenspjäll