100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Nöt

Grillade hamburgare

animal icon
Nöt
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat
En hamburgare med smält ost, krispig sallad och tomater på en träbricka

Vår produkt

Blandfärs i skivor i tråg

Blandfärs

Med nöt- och fläskkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god blandfärs. Vår blandfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter där man vill ha en bra bindning. T.ex. köttbullar och hamburgare.

Tänk på att färs alltid ska genomstekas.

Ingredienser

  • 800 g nötfärs/ högrevsfärs
  • 4 blad romansallad
  • 4 st hamburgerbröd
  • 1 st bifftomat i skivor
  • 150 g lagrad cheddarost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

    1. Se till att ha ordentlig glöd på grillen.
    2. Forma fyra stycken burgare av färsen, salta och peppra. För en djupare köttsmak kan man ersätta den vanliga färsen med färs av högrev.
    3. Grilla burgarna så de får en bra grillyta. Flytta burgarna till den lite svalare delen av grillen och lägg på osten, kolla gärna med en termometer.
    4. Grilla brödet.
    5. Servera med nyfriterade pommes, BBQ sås och majonnäs.
    6. Tips! För att få en saftig och luftig hamburgare, arbeta så lite som möjligt med den nymalda färsen. Blandar man fetare färs för mycket får man en kompakt och torr hamburgare. Välj färs från högrev för en djupare köttsmak.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander