Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Grillade hamburgare

Gör så här:

Se till att ha ordentlig glöd på grillen. Forma fyra stycken burgare av färsen, salta och peppra. Grilla burgarna så de får en bra grillyta. Flytta burgarna till den lite svalare delen av grillen och lägg på osten, kolla gärna med en termometer. Grilla brödet. Servera med nyfriterade pommes, BBQ-sås och majonnäs.

Tips!För att få en saftig och luftig hamburgare, arbeta så lite som möjligt med den nymalda färsen.  Blandar man ”fetare” färs för mycket får man en kompakt och torr hamburgare. 

Tillagning och förvaring

Hemligheten är att arbeta så lite som möjligt med den nymalda köttfärsen.

  • tid45 min
  • portioner4 pers
  • grillaGrilla
  • frysaJa

Ingredienser

4 personer

  • Nötfärs 800 g
  • Romansallad 4 blad
  • Hamburgerbröd 4 st
  • Bifftomat i skivor 1 st
  • Lagrad cheddarost 150 g
  • Salt & svartpeppar

Smaken

Med nötkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god nötfärs. Vår nötfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter där man vill åt en tydlig köttsmak. Exempelvis köttfärssås och gryträtter.

Relaterade produkter du finner i butik

Nötfärs Med nötkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god nötfärs. Vår nötfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter där man vill åt en...

Mer om Nötfärs