Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Grillad biff med tomatsallad & ramslökssmör

Gör så här:

Picklad rödlök

Skala och skär rödlöken tunt, blanda alla ingredienser och låt stå i minst 2 timmar.

 

Ramslökssmör

Blanchera ramslöken hastigt, kyl i kallt vatten, krama ur ordentligt, mixa i en matberedare med smöret, smaka av med salt och peppar.

 

Dela biffen i mitten till två tjocka skivor på 500g, salta och peppra, grilla dem över bra glöd tills de fått fin färg, dela limen och grilla halvorna, lägg biffarna sedan på sidan av glöden, över indirekt värme, vid 53°c innertemperatur är den härligt rosa. Låt köttet vila några minuter innan ni skär upp köttet.

Dela tomaterna och blanda med den picklade löken, smaka av med ev. mer salt och peppar, blanda i ruccola och strimlad färsk ramslök precis före servering.

Servera köttet med tomatsalladen och ramslökssmör.

Tillagning och förvaring

Några korta anvisningar och små tips för ett lyckat resultat inför, under och efter tillagning.

  • tid2 tim
  • portioner4

Ingredienser

4 personer

  • GRILLAD BIFF
  • 1 biff 1 kg
  • Lime 2 st
  • Olivolja
  • Salt
  • Tellicherry svartpeppar
  • RAMSLÖKSSMÖR
  • Ramslök 100 g
  • Smör 150 g
  • Salt
  • Tellicherry svartpeppar
  • PICKLAD RÖDLÖK
  • Rödlök 2 st
  • Lime 2 st (saft och zest från 1)
  • Salt 1 tsk
  • Socker 3 tsk
  • Olivolja 3 msk
  • Tellicherry svartpeppar 1 tsk
  • SALLAD
  • Ruccolasallad 200 g
  • Tomater 500 g