Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Griljering

Gör så här

Tillagning- rimmad skinka
Sätt på ugnen på 175°C och spola av skinkan under rinnande vatten. Linda in den i folie och stick in en termometer. Ugnsbaka i den nedre delen av ugnen. Skinkan är färdig när termometern visar 73-75°C.

 

Griljering med senap till 3-5 kg skinka
Skär bort nät och svål. Rör ihop 1 äggula med 3 msk grovkornig senap. Pensla blandningen över skinkan och strö över 3 msk ströbröd. Griljera i ugn på 200°C tills den fått fin färg, efter ca 10-15 min.

 

 

Ingredienser

personer

  • Ägg 1 st
  • Senap 3 msk
  • Ströbröd 3 msk
  • Nejlikor