Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.
Recept
Gotländsk grytstek
Gör så här:
Skär bacon i strimlor. Skala steklök, vitlök, morötter och rotselleri. Skär rotselleri i tärningar, morötterna i slantar och riv vitlöken. Salta och peppra köttet, bryn det i en ugnssäker gryta tillsammans med bacon och rotfrukterna. Lyft upp bacon, morötter och rotselleri och lägg åt sidan. Lägg i tomatpuré, vitlök, timjan och lagerblad. Tillsätt vin och vatten och tillaga under lock i ugn på 125° i 45 minuter. Lägg i morötter, rotselleri och bacon. Låt grytan gå ytterligare i 30 minuter. Stick nu in stektermometern i mitten på köttet och kontrollera temperaturen. Vid 60° är steken rosa, vid 70° är den genomstekt. Ta upp steken och låt den vila i folie medan du reder av buljongen till sås. Skär steken i skivor.