Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Fyllig soppa med färs, tomater och linser

Gör så här:

Skala och hacka löken, den gula och vita. Smält smöret och fräs den hackade löken. Tillsätt färsen och bryn. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kalvfond, vatten, linserna och berberekryddan. Sjud 15–20 minuter. Smaka upp med salt och peppar och ev. mer berberekrydda. Servera soppan med en klick crème fraiche och toppa gärna med en ört.

Ingredienser

4 personer

  • Blandfärs 500 g
  • Gul lök 1 st
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Rapsolja 2 msk
  • Krossade tomater 400 g
  • Tomatpuré 2 msk
  • Konc. kalvfond 2 msk
  • Vatten 5 dl
  • Torkade röda linser 2 dl
  • Berberekrydda 1 msk
  • Salt & peppar
  • Crème fraiche, till servering 2 dl

Smaken

Med nöt- och fläskkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god blandfärs.

Relaterade produkter du finner i butik

Blandfärs Med nöt- och fläskkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god blandfärs. Vår blandfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter...

Mer om Blandfärs