Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Entrecôte med rotfrukter

Gör så här:

Skala och tärna morot, palsternacka och potatis. Stek dem i smör tills de är gyllene, strö över muskovadosocker. Lägg även i grova ringar av purjolöken. Salta och peppra, avsluta med timjan och citronsaft. Salta och peppra köttet, stek i panna cirka 2 minuter per sida. Obs! Låt köttet få vila några minuter innan du skär i det. Servera med rotfrukterna, färskosten samt gärna lite ruccolasallad.

Tips! När man skall välja nötkött, framförallt biff och entrecôte, leta efter en riktigt fint marmorerad köttbit. Låt fettkappan sitta kvar när du tillagar köttet, det bidrar till att det smakar mer och blir saftigt. Att låta köttet ligga framme och bli rumstempererat innan tillagning resulterar också i att du får en saftigare köttbit.

Tillagning och förvaring

Välj en köttbit med god marmorering och låt köttet ligga framme och bli rumstempererat innan du steker det. Då får du en riktigt saftig köttbit.

  • tidCa 45 min
  • portioner4 pers
  • grillaGrilla
  • frysaJa

Ingredienser

4 personer

  • Entrecôte (4 skivor) á 180 g
  • Morötter 2 st
  • Palsternacka 1 st
  • Potatisar 4 st
  • Mörkt muskovadosocker 1 msk
  • Färskost, smaksatt med örter 1 dl
  • Potatis 0.5 kg
  • Citron (saften) ½ st
  • Smör 2 msk
  • Olivolja 2 msk
  • Timjan
  • Salt & svartpeppar 1 st

Smaken

Entrecôten är en mör och smakrik detalj med en rik marmorering som ger köttet extra smak och gör det mörare. Köttet kan stekas helt, som rostbiff eller i skivor. Entrecôte i skivor kan även grillas.

Relaterade produkter du finner i butik

Entrecôte i skivor Entrecôten är en mör och smakrik detalj med en rik marmorering som ger köttet extra smak och gör det mörare. Entrecôte i skivor kan stekas eller grillas....

Mer om Entrecôte i skivor