Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Enkel gryta på fransyska med lingon och svamp

Gör så här:

Skär fransyskan i tunna skivor som du sedan delar i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Bryn köttet och löken i smöret. Dela svampen i kvartar och bryn dem i grytan. Skär äpplet i grova bitar och lägg i grytan. Tillsätt grädde, crème fraiche, kalvfond, vatten och timjan. Sjud i 5 minuter, tillsätt lingonen och smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd eller pressad potatis.

Ingredienser

4 personer

  • Fransyska 800 g
  • Gul lök 1 st
  • Champinjoner eller portabello 200 g
  • Äpple 1 st
  • Smör 2 msk
  • Grädde 2 dl
  • Konc. kalvfond 3 msk
  • Vatten 5 dl
  • Timjan 1 tsk
  • Rårörda lingon 4 msk
  • Salt & peppar

Relaterade produkter du finner i butik

Mer om Fransyska