Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Djävulsgryta

Gör så här:

Blanda köttet med paprikapulvret, cayennepeppar och salt. Bryn köttet med löken. Häll i vatten och de krossade tomaterna. Låt köttet sjuda under lock tills det blir mört ca 30 minuter. Lägg i potatisen och koka tills den är klar. Blanda i chorizo, bönor och kikärtor. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman alla ingredienser till vitlökscrèmen. Servera med gott bröd.

Tillagning och förvaring

Några korta anvisningar och små tips för ett lyckat resultat inför, under och efter tillagning.

  • tidCa 45 min
  • portioner6 pers
  • grytaGryta
  • frysaJa

Ingredienser

4 personer

  • Grytbitar av lammbog, nötbog eller högrev 500 g
  • Chorizo, i skivor 300 g
  • Gul lök, i klyftor 1 st
  • Vitlöksklyftor, rivna 2 st
  • Vatten 1 l
  • Krossade tomater 800 g
  • Kikärtor, färdigkokta 100 g
  • Svarta bönor, färdigkokta 100 g
  • Potatis 4 st
  • Rökt paprikapulver 1 msk
  • Cayennepeppar 1 tsk
  • Matolja
  • Salt & peppar