Produkter nötkött

Nötkreatur delas in i fjorton styckdetaljer - från kind till svans. I vårt breda sortiment finner du produkter av hög kvalitet med god smak för långkoket, grillen och festmåltiden. Din närmaste butik hittar du under kontakt.

Rostbiff


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/smakavgotland/wp-content/themes/smakavgotland/templates/single/sag_product.php on line 35

Rostbiff

Rostbiffen sitter vid djurets ryggslut och är ett mört och smakrikt kött. Rostbiff passar både att steka och grilla.

Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda steken med salt och peppar. Bryn sedan rostbiffen runt om i smör och olja. Stek rostbiffen i ugn på 125 ° till en innertemperatur på 58-62° (för rosa kött). Låt rostbiffen vila innan servering.

Rostbiff kan också skäras i skivor och stekas eller grillas.

Stekning:
Häll olja i en varm stekpanna och stek på full effekt ca en minut på varje sida (för rosa kött). Tillsätt en klick smör, stäng av värmen och stek vidare i ca två minuter. Glöm inte att vända köttet under stekningen. Vill du ha genomstekt kött istället så stäng inte av värmen utan sänk den istället med en tredjedel och stek sedan någon minut till.

Grillning:
Grilla rostbiffen ca 15 cm över glöden (alternativt på full effekt på gasolgrill), en minut på varje sida tills biffen får fin färg. Flytta köttet åt sidan och fortsätt grilla i ca två minuter till eller till innertemperaturen når 58°. Glöm inte att vända köttet ofta under grillningen. Låt sedan köttet vila en stund innan servering.

Tips! Använda gärna lite starkare kryddningar som heta glazers eller pepparkryddblandningar.

Smaken

Rostbiff sitter vid djurets ryggslut och är ett mört, smakrikt men samtidigt magert kött som passar både att steka eller grilla.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 521 kj/125 kcal
  • Fett 3,2 g
  • varav mättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 0,0 g
  • varav sockerarter 0,0 g
  • Protein 22,7 g
  • Salt 0,2 g