Produkter nötkött

Nötkreatur delas in i fjorton styckdetaljer - från kind till svans. I vårt breda sortiment finner du produkter av hög kvalitet med god smak för långkoket, grillen och festmåltiden. Din närmaste butik hittar du under kontakt.

Oxfilé

Oxfilé

Oxfilén sitter på insidan av ryggraden och är den möraste detaljen på djuret. Filén kan delas upp i huvud, mittbit och svans.

Stekt hel oxfilé: Ta fram köttet i rumstemperatur i ca 30 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Brynsedan filén runt om i smör och olja. Stek sedan färdigt i ugn i 125 grader till en innertemperatur på 60 grader (för rosa kött). Låt köttet vila innan servering.

Smaken

Oxfilén är den möraste detaljen på djuret och sitter på insidan av ryggraden. Filén delas upp i tre delar: huvud, mittbit och svans.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 517 kj/124 kcal
  • Fett 4,1 g
  • varav mättat fett 2,0 g
  • Kolhydrater 0,0 g
  • varav sockerarter 0,0 g
  • Protein 21,7 g
  • Salt 0,2 g