Produkter griskött

Grisen delas in i tolv styckdetaljer och i vårt sortiment hittar du allt från fläskfilé till revbenspjäll. Vi maler även vår egen fläskfärs som passar utmärkt till rätter där man vill åt en god bidning och mustig smak. Exempelvis saftiga köttbullar. Din närmaste butik hittar du under kontakt.

Fläskkotlett skivad

Fläskkotlett

Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.

Kotletten är en mager detalj och blir därför som godast när den varsamt tillagas i ugn. Men med varsam tillagning är den även utmärkt att grilla och steka. Rumstemperera gärna köttet i 30 minuter. Krydda med salt och peppar. Bryn därefter kotletten hel eller i skivor i smör och olja. Stek färdigt kotletten i ugn på 125° till en innertemperatur av 68°. Låt köttet vila innan det serveras.

Smaken

Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 562kj/134kcal
  • Fett 6 g
  • varav mättat 2,6 g
  • Kolhydrater 0,0 g
  • varav sockerarter 0,0 g
  • Protein 20,0 g
  • Salt 0,2 g