Produkter griskött

Grisen delas in i tolv styckdetaljer och i vårt sortiment hittar du allt från fläskfilé till revbenspjäll. Vi maler även vår egen fläskfärs som passar utmärkt till rätter där man vill åt en god bidning och mustig smak. Exempelvis saftiga köttbullar. Din närmaste butik hittar du under kontakt.

Fläskkotlett benfri


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/smakavgotland/wp-content/themes/smakavgotland/templates/single/sag_product.php on line 35

Fläskkotlett benfri

Kotlettraden hittar man längs grisens rygg mellan karré och rostbiff och den kan styckas med eller utan ben. Fläskhare eller ytterfilé kallas den om den är utskuren och renputsad. Ytterfilén har ofta en filélik form, genom att man delar den på längden. Kotletten är mager och tillaggas därför bäst i ugn.

Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet hel eller i skivor i både smör och olja. Stek sedan i ugn på 125 grader till en innertemperatur på 68 grader. Vila köttet innan servering.

Smaken

Kotlettraden hittar man längs grisens rygg mellan karré och rostbiff och den kan styckas med eller utan ben. Fläskhare eller ytterfilé kallas den om den är utskuren och renputsad. Ytterfilén har ofta en filélik form, genom att man delar den på längden. Kotletten är mager och tillaggas därför bäst i ugn.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 430 kj/130 kcal
  • Fett 1,7 g
  • varav mättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 0,0 g
  • varav sockerarter 0,0 g
  • Protein 21,6 g
  • Salt 0,2 g