Produkter griskött

Grisen delas in i tolv styckdetaljer och i vårt sortiment hittar du allt från fläskfilé till revbenspjäll. Vi maler även vår egen fläskfärs som passar utmärkt till rätter där man vill åt en god bidning och mustig smak. Exempelvis saftiga köttbullar. Din närmaste butik hittar du under kontakt.

Fläskfilé

Fläskfilé

Fläskfilén sitter under kotlettraden och på insidan av ryggbenet. Filén är den möraste biten på grisen.

Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda med salt, vitpeppar, vitlök och salvia. Bryn sedan filén runt om och stek sedan i ugn på 125 grader till en innertemperatur av 60 grader. Låt köttet vila en stund innan det serveras. Smaksätt gärna med vitlök, salvia eller rosmarin.

Smaken

Fläskfilén sitter under kotlettraden och på insidan av ryggbenet. Filén är den möraste biten på grisen.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 446 kj/107 kcal
  • Fett 2,6 g
  • varav mättat fett 1 g
  • Kolhydrater 0,0 g
  • varav sockerarter 0,0 g
  • Protein 20,6 g
  • Salt 0,2 g