Produkter nötkött

Nötkreatur delas in i fjorton styckdetaljer - från kind till svans. I vårt breda sortiment finner du produkter av hög kvalitet med god smak för långkoket, grillen och festmåltiden. Din närmaste butik hittar du under kontakt.

Biff med kappa

Biff med kappa

Biffraden är ett mycket mört kött som sitter på bakre ryggpartiet.

Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Bryn sedan biffen i smör och olja. Stek sedan i ugn på 125 grader till en innertemperatur av 60 grader (för rosa kött). Låt köttet vila innan servering.

Ryggbiff kan även skivas och läggas på grillen eller stekas i panna.

Stekning (för att få rosa kött):
Salta och peppra köttet och stek en minut på varje sida (full effekt). Stäng av värmen och stek vidare i pannan i två minuter och vänd köttet då och då. Lägg gärna i lite extra peppar och färska örter vid stekningen. Låt köttet vila innan servering.

Grillning:
Grilla biffarna 15 cm över glöden (alternativt på full effekt på gasolgrill), en minut på varje sida så att de får fin färg. Flytta köttet åt sidan och fortsätt grilla ytterligare ca tre minuter (eller tills innertemperaturen blir 58 grader). Glöm inte att vända köttet under grillningen. Låt biffarna vila innan servering.

Smaken

Biffraden sitter på bakre ryggpartiet och är ett mycket mört kött.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 513 kj/123 kcal
  • Fett 3,9 g
  • varav mättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 0,0 g
  • varav sockerarter 0,0 g
  • Protein 21,8 g
  • Salt 0,2 g