Köttskolan griskött

Grisen delas in i tolv styckningsdetaljer och är det kött det äts mest av i hela världen. Inte så konstigt då grisen är ett av våra äldsta husdjur. Traditionellt slaktades grisen på hösten när den var fet och trind, och det är därför ett klassiskt julbord än idag är fyllt av skinka, sylta och revbensspjäll. Idag äter vi griskött, eller fläskkött, året om. Inte minst under grillsäsongen då både revbensspjäll och karré trängs på grillarna. För muspekaren över djurets olika delar eller klicka på rubrikerna för att läsa mer om en specifik styckningsdetalj.

Styckeschema Gris

Allt om Rulle

Rulle

Rullen sitter på lårets baksida mellan ytter- och innanlåret. Den ser väldigt mör ut, utan stora senor och med en jämn form liknar den filén. Men den har låg fetthalt, och kan lätt bli torr.

Marinera fläskrullen med massa goda kryddor och stek den på lågtemperatur (80°) i ugnen till 63-65° i innertemperatur. För att avsluta på grillen eller i stekpannan. På detta sätt undviker du att rullen blir torr.